Căderea părului

Căderea părului se află pe lista problemelor cu care se confruntă foarte multe persoane, atât femei cât şi bărbaţi. Ea poate avea o serie de cauze, atât externe organismului cât şi interne, iar netratată la timp poate avea consecinţe grave, atât din punct de vedere fizic cât şi psihic. În spatele acestei probleme ar putea fi un motiv medical, precum deficienţe ale glandei tiroide care nu au nimic de-a face cu modul în care este îngrijit părul.

Există numeroase cauze care declanşeză căderea părului, printre care: seboreea, care constă în formarea exagerată de grăsimi pe pielea capului, bolile infecţioase, în care temperatura corpului a crescut peste 39 grade, după anumite şocuri emoţionale puternice, îmbolnăviri ale pielii capului (peladă, micoze, foliculite profunde, lupus eritematos, lichen plan), greşeli în îngrijirea părului, cum ar fi spălatul prea des cu săpunuri alcaline, vopsiri repetate, etc. Folosirea excesivă a prosopului sau uscătorului de par, împletiturile, bandanele sau cozile “agresează” părul slăbit şi favorizează căderea lui. Totodată, părul lung este mai greu şi stresează rădăcina, în această situaţie fiind “evidenţiate” zonele în care părul s-a rărit. Prea mult şampon, balsam, produse de coafat contribuie la slăbirea rădăcinii firului de par.

Căderea firelor de par este normală, atâta vreme cât numărul acestora se situează între 50-100; problema apare când numărul acesta este depăşit. Dacă căderea părului nu este provocată de factori genetici, pentru regenerarea acestuia este suficientă respectarea unor reguli simple, cum ar fi: o dietă echilibrată, bazată pe consumul de alimente bogate în fier şi zinc, alegerea cu grijă a produselor de curăţare, îngrijire şi coafare. De asemenea, este benefică protejarea părului de efectele temperaturilor extreme.

Amla (Emblica officinalis) este un arbust al cărui fruct este foarte bogat în vitamina C şi are un efect antioxidant puternic. În medicina ayurvedică sunt folosite în scopuri terapeutice toate părţile plantei. În cosmetică se foloseşte fructul proaspăt sau uscat. Stresul şi poluarea excesivă duc inevitabil la slăbirea foliculilor de păr şi la căderea lor.

Pentru păr şi scalp, Amla este hrănitor şi condiționator, întăreşte foliculii, stimulează rădăcina firului de păr, contribuind astfel la creşterea acestuia, conferă volum şi vigoare. De asemenea, previne unele infecţii ale scalpului şi controlează încărunţirea prematură a părului. Amla conferă părului strălucire, revitalizează părul tern sau degradat şi previne despicarea vârfurilor; lasă părul mătăsos şi uşor de pieptănat. Folosirea cu regularitate a produselor pe bază de Amla previne căderea părului, îi întărește rădăcina, previne mătreaţa sau o înlătură odată instalată.

Pentru sănătatea părului şi a scalpului specialiştii STAR INTERNAȚIONAL MED au creat cosmeticele naturale cu extracte din plante ayurvedice, HEENA, AMLA HAIR CLEANSER, ALOE ANTIDANDRUFF HAIR CLEANSER, marca Ayurmed.