Celastrus Paniculatus

Celastrus_paniculatusCelastrus Paniculatus este un arbust cățărător cu frunze căzătoare, care poate creşte foarte mare în dimensiune. Principala tulpină a acestui arbust crește până la 25 cm în diametru și produce mai multe ramuri lemnoase care se agață în jurul florilor de sprijin. Coaja interioară este deschisă la culoare cu alburn galben. Frunzele sunt ovale și cresc pe tulpină singure, variind la culoare de la verde deschis la verde închis. Florile sunt mici verzi, albicioase – gălbui și cresc pe partea de sus a tulpinii principale. Semințele sunt mici, ovale și cresc șase semințe pe păstaie. Din cauza uleiului colorat galben – portocaliu pe care îl produc semințele acestei plante provoacă pete.

Compoziția chimică – Elementele constitutive majore de ulei din semințe ale Celastrus Paniculatus includ ulei gras cu palmitic, oleic, linoleic, linolenic și și esterii lor glicerol principal a, a- dipalmitoil glicerol. Un număr de poliesteri sezquiterpene (în principal malkangunin) esterificate cu unul sau mai multe acetic, benzoic, b-furan și acizi b-nicotinici; alcaloizi sezquiterpene, celapanin, celapanigin și celapgin, methid quinin și triterpenoide fenolici anume, celastrol, pristimerin, zelasterone și zelasteral.

Proprietăți – Potențiator de memorie, tranchilizant, sedativ și anticonvulsivant, antioxidant, hipolipemiant, aterosclerotic, analgezic, antiinflamator, aperitiv, emetic, expectorant, sudorific, afrodiziac, tonic cerebral și hepatic, stimulează intelectul, termogenic, emolient, nervin, diuretic, emenagog, diaforetic, febrifug, digestiv, laxativ.

Recomandări – Probleme de memorie, reumatism, gută, paralizie, lepră și slăbiciune, prurit, afecțiuni dermatologice, leucodermă, cefalee, artralgii, astm, debilitate cardiacă, inflamație, neuropatie, amenoree, dismenoree, epilepsie.

Această plantă se regăseşte în remediul natural MEMO ON.