Elettaria Cardamomum

Elettaria_cardamomumElettaria Cardamomum creşte la tropice, în plantații sau sălbatic, de obicei, în zonele tropicale parțial defrișate, având în vedere nevoia sa de umbră. Este un arbust peren cu tulpini în formă de teacă, care au între 2 și 5 m înălțime. Planta are un rizom mare și frunze verzi, lungi, de culoare închisă, 30-60 cm lungime și 5-15 cm lățime. Florile sunt de culoare albă, cu vene violet. Semințele sunt de culoare verde sau de la maro la negru, se găsesc într- un pod, în trei rânduri duble de șase seminţe fiecare. Păstăile au o lungime de 5-20 mm, cea mai lungă fiind versiunea neagră, cea verde fiind mai scurtă. Rizomii sunt plantați la intervale de 3m. Cardamomul se recoltează în octombrie – decembrie înainte de coacere, pentru a evita ruperea capsulelor în timpul uscării.

Compoziția chimică – Conţine limonene, linalool, citronellol, nerol, geraniol. A-pinene, b-pinene, sabinene, myrcene, a-phellandrene, limonene, 1,8-cineole, y-terpinene, p-cymene, terpinolene, linalool, linalyl acetate, terpinen-4-oil, a-terpineol, a-terpineol acetate, citronellol, nerol, geraniol, methyl eugenol şi trans-nerolidol.

Proprietăţi – antiseptic, antiinflamator, afrodiziac, apetizant, digestiv, diuretic, antidepresiv, tonic, calmant, stimulent nervos, detoxifiant, antibacterian, antiviral.

Recomandări – indigestie, greţuri, vărsături şi afecţiuni pulmonare cu producţie de mucus în exces, dureri de stomac, crampe şi gaze, aciditate, în afecţiunile sistemului digestiv, hipertensiune, respiraţie urât mirositoare, infecţii ale gurii şi gâtului, răceli, gripe, bronşite, apariţia cheagurilor de sânge în artere, disfuncţiile erectile şi impotenţă.

Această plantă se regăseşte în remediul natural HAPPY KID Sirop.