LAXASALM

Tranzit intestinal natural

LAXASALM™ este un supliment alimentar ayurvedic natural care contribuie la menținerea unui tranzit intestinal normal, ajutând la diminuarea disconfortului abdominal asociat constipației. Peristaltismul intestinal normal asigură restabilirea frecvenței și consistenței scaunelor și eliminarea din colon a gazelor și toxinelor provenite dintr-o digestie deficitară, susținând astfel procesul natural de detoxifiere. Contribuie la menținerea echilibrului florei bacteriene intestinale, care are un rol esențial în procesul de digestie și în imunitatea organismului. Funcționarea normală a sistemului digestiv este un factor important în menținerea vitalității și sănătății întregului organism.

LAXASALM contribuie la:

 • menținerea unui tranzit intestinal normal;
 • diminuarea disconfortului abdominal asociat constipației;
 • normalizarea peristaltismului intestinal normal;
 • restabilirea frecvenței și consistenței scaunelor și eliminarea din colon a gazelor și toxinelor provenite dintr-o digestie deficitară, susținând astfel procesul natural de detoxifiere;
 • menținerea echilibrului florei bacteriene intestinale, care are un rol esențial în procesul de digestie și în imunitatea organismului;
 • funcționarea normală a sistemului digestiv, factor important în menținerea vitalității și sănătații întregului organism.

Mod de utilizare și doza recomandată:

Copii de peste 14 ani: câte 1-2 tablete pe zi.

Adulți: câte 2-3 tablete pe zi.

Se administrează de preferință seara, la culcare, timp de maxim 10 zile. Administrarea se poate relua după o pauză de 7-10 zile.

Atenționări: A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. Fără efecte secundare sau reacții adverse la doza și modul de utilizare recomandate. A se păstra în ambalajul original la temperatura camerei și a se feri de lumină și căldură. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

 • Terminalia chebula (Haritaki),  pulbere de fructe – 200mg;
 • Cassia angustifolia (Senna), pulbere de frunze – 150mg;
 • Pimpinella anisum (Anason), pulbere de fructe – 100mg;
 • Acacia arabica (Guma acacia), excipient – 50mg;
 • Terminalia chebula (Haritaki) – Fructul conține taninuri hidrolizabile, în principal acid chebulinic și acid chebulagic. De asemenea, conține cantități mici de acid galic, acid elagic, antrachinone (senozide), flavonoide (rutin, luteolin, quercetin), acizi grași (acid palmitic, stearic, oleic, linoleic, arahidonic, behenic), acizi fenolici (acid cafeic, acid ferulic, acid vanilic). Este un laxativ natural care normalizează tranzitul intestinal și reduce balonarea și durerile abdominale asociate. Prin reglarea frecvenței scaunelor, elimină toxinele existente în colon datorită unei digestii deficitare. Fructul stimulează apetitul, menține sănătatea sistemului hepatobiliar.
 • Cassia angustifolia (Senna) – Frunzele conțin compuși antrachinonici (1.5-3% senozide A și B), fitoste­roli, taninuri, ulei esențial, săruri minerale, mucilagii. Datorită compușilor antrachinonici, frunzele de Cassia angustifolia stimulează peristaltismul intestinal fiind laxativ. Este benefică în caz de constipație determinată de viață sedentară, alimentație dezechilibrată, administrarea de medicamente, aport insuficient de lichide, neglijarea procesului de defecație.
 • Pimpinella anisum (Ana­son) – Fructele conţin un ulei volatil, care este re­­prezentat de o cantitate mare de anetol, dar şi ani­saldehidă, acid anisic, eugenol. Pe lângă uleiul volatil, fructele de anason mai conţin cumarine, tocoferol, acizi polifenolcarboxilici. Seminţele au până la 6% ulei esenţial, iar acesta conţine până la 90% anetol. Datorită conținutului de uleiuri volatile, fructele au efect ușor laxativ, spasmolitic și antibacterian. Anasonul menține echilibrul florei intestinale, susține digestia, calmează balonările și disconfortul abdominal asociat constipației.