Myristica Fragrans

Myristica_fragransArborele de nucșoară este un arbore veșnic verde (aparține familiei foioaselor), înalt de aproximativ 10 – 20 de metri, care are nevoie de multă lumină a soarelui, de precipitații abundente, de umiditate ridicată, un humus nisipos și o zonă deluroasă. Scoarța este gri – verzuie și frunzele sunt de culoare verde închis, cu o formă ovală, mari (10 cm lungime). Florile sunt mici, în formă de clopot și au culoarea galbenă. Are flori bisexuale, care poartă fructele, ambele având nevoie de fertilizare. Copacii încep să dea roade după 15 până la 20 de ani de la plantare, rezultând 1500-2000 fructe pe an care au aspect de caise. Fiecare fruct este format dintr-o pastă cărnoasă care înconjoară o singură sămânță comestibilă (nucșoară) de formă rotundă, cu un diametru de 5-6 cm. Sămânța are consistență lemnoasă și este acoperită cu o masă tare de culoare roșie, care se numește buzdugan – un țesut existent între pulpă și semințe. Nucșoara este de culoare roșu puternic sau violet la momentul recoltării, transformându-se în maro atunci când este uscat.

Compoziția chimică – Hidrocarburile monoterpenice reprezintă peste 80% din compoziție: α-pinen, β-pinen, α și β-terpinen, mircen, camfen, limonene și sabinen, α și β-felandren și 3-caren, terpineol, α-tujen, p-cimen și 1,4-și mentadiena. Compuși monoterpenici oxigenați, reprezentând: geraniol, α și β-terpineol, citronelol, linalool, terpinen-4-ol, borneol, cis și trans sabien hidrat, α-fencol, nerol, trans-piperitonă, p-cimen-8-ol, acetați de geranil, linail, bornil, terpenil și neril. Compuși oxigenați cu nucleu fenil-propanic, reprezentând: miristicină, eugenol, izoeugenol, metil-eugenol, metoxieugenol, elemicină, izoelemicină, safrol și vanilină. Hidrocarburi sesquiterpenice: α-cubeben, α-bergamoten, α-humulen, α-farmesen, β-bisabolen, δ-cadinen i germacren D.

Proprietăți – Analgezic, antireumatic, antiseptic, antispasmodic, afrodiziac, carminativ, digestiv, emenagog, laxativ, parturient, stimulant și tonic.

Recomandări – Artrită, reumatism, lumbago, tulburări ale ciclului menstrual, crampe menstruale, depresie, dezechilibru hormonal, indigestie, flatulență, vărsături și diaree, anorexie, astm, tuse, anxietate, probleme ale sistemului cardiovascular, calculi renali, ejaculare precoce.

Această plantă se regăseşte în remediul natural POTENT POWER.