Papaya Mud Pack

Mască cu extract de Papaya și Portocale

Măștile cu extracte din fructe sunt bogate în substanțe nutritive și antioxidanți care hrănesc, hidratează și energizează pielea. Papaya Mud Pack este o mască revitalizantă, cu efect exfoliant, care reduce ridurile și conferă pielii un aspect catifelat și tânăr. Extractul din coajă de portocală reface și tonifică tenul, este puternic antiinflamator, tenul devenind mai neted, catifelat și mat. Sunt eliminate toxinele și drenate lichidele în exces din epidermă și sunt eliminate erupțiile cutanate și punctele negre. Extractul de coajă de portocală regenerează celulele, albește tenul și înlătură petele pigmentare. Vitamina C din extractul de coajă de portocală susține integritatea și refacerea colagenului și elastinei din piele menținând fermitatea și elasticitatea acesteia, conferind pielii un aspect sănătos. Papaya conține o enzimă, papaină, care este un exfoliant natural eficient, înlăturând celulele moarte și petele pigmentare de la suprafața tenului.

Conținutul bogat în minerale și vitamine, în special vitamina C, conferă fructului de papaya proprietatea de redare a fermității și elasticității pielii prin producerea de mai mult colagen și elastină, contribuind, astfel, la diminuarea ridurilor. Papaya stimulează refacerea celulară, este un foarte bun hidratant iar antioxidanții din fruct protejează tenul de stresul oxidativ și distrugerile celulare, pielea devenind netedă și catifelată. Are efect pe toate tipurile de ten dar cu precădere pe tenul sensibil, predispus la iritații. Extractul din tulpina de Berberis aristata este un antiseptic local care contribuie la protecția pielii față de infecțiile bacteriene.

Zincul reglează secreția de sebum, limitează reacția inflamatorie care duce la apariția coșurilor și susține vindecarea rănilor și reglarea reacțiilor imunitare la nivelul tenului. Stimulează regenerarea pielii fiind un puternic stimulent al proceselor trofice ale pielii. Zincul este un antioxidant eficient protejând pielea de efectul nociv al radicalilor liberi și îmbătrânirea prematură a tenului. Zincul acționează și ca filtru solar. Kaolinul este un produs mineral natural care absoarbe grăsimea în exces, crește circulația sanguină locală și calmează procesele inflamatorii din acnee.

Mod de utilizare: Se aplică o cantitate suficientă de Papaya Mud Pack pe față, gât și decolteu evitând zona din jurul ochilor. Se lasă să acționeze 20-30 minute. Nu se lasă până la uscare completă. Se clătește din abundență cu apă. Ulterior se aplică o cremă hidratantă.

  • Yashad bhasm (Pudră de zinc purificat);
  • Citrus sinensis (Portocal), extract din coji de fructe;
  • Berberis aristata (Daru haldi), extract din tulpină;
  • Carica papaya (Papaya), extract din fructe;
  • Acacia arabica (Guma acacia);
  • Caolin.