Pistacia Integerrima

Pistacia_integerrimaPistacia Integerrima este un arbore cu crengi multe și cu o singură tulpină, cu frunze foioase, care crește în înălțime aproximativ 25 metri. Coroana copacului este densă, poziționată la înălțime scăzută și foarte bogată, iar rădăcinile sunt adânci. Frunzele sunt mari, de 25 cm lungime, penate (de obicei parapinate) așezate în perechi de 2-6 cu formă lanceolată. Ultima frunză este mult mai mică decât cele laterale sau redusă la un micro fruct. Fructele sunt globulare, apiculate, cu un diametru de 5-6 mm, de culoare mov sau albastru și cu un endocarp tare.

Compoziția chimică – Acid pistagremic, tanini, monoterpene, triterpenoide, steroli, acid dihidromalvalic și flavonoide.

Proprietăţi – Digestiv, anti piretic, fluidifică mucoasa, calmează tusea, antiinflamator, anti-astm, apetizant, carminative, astringent.

Recomandari – Tulburări inflamatorii pelviene, diaree la copii și febră din cauza dentiției, hemoragie menstruală excesivă în condiții inflamatorii pelviene, probleme respiratorii, febră, tuse, astm, edem, anorexie, dipsia, dizenterie, sughiț, dispnee, faringită, tuse productivă, întărește membrana respiratorie. Ameliorează endometrita și reduce, de asemenea, exudatele uterine, astfel ajută la vindecare, ameliorează gonoreea indusă de inflamație.

Această plantă se regăseşte în remediul natural COUGHEND Sirop.