Quercus Infectoria

quercus_infectoriaEste un copac de 50 m înălțime, cu o coroană bogată și ramuri puternice. Frunzele sunt ovale, cu pețiol scurt, cu marginile lobate, cu lobi rotunjiți, tare la atingere, fără păr, verde închis din partea posterioară. Florile sunt aranjate în mâțișori. Fructul (Acorn) este o achenă alungită, de 2-4 cm lungime, cu dungi verzi la exterior, vârful este ascuțit, baza este înconjurată de un involucru în formă de cupă și la exterior este acoperit cu solzi însăilați (cusuți). Inflorescența are loc în luna mai. Înflorește în regiunile de câmpie.

Compoziția chimică – Coaja conține acid cvercitanic, acid elagic și galic, principii amare, cvercină, fluroglucină, substanțe pectice, rezine, oxalat de calciu. Galele conțin tanin constituit în majoritate din pentadigaloilglucoză, acid galic, acid elagic, acid ciclogalifaric și hidraţi de carbon.

Proprietăți – Stimulator cortico-suprarenal și crește presiunea arterială, stimulează secreţia de testosteron, acțiune regulatoare asupra funcției intestinale, astringent, hemostatic, antiseptic, antidiareic, antiinflamator, dezodorizant.

Recomandări – Astenie de primăvară, astenie sexuală în andropauză și menopauză, hipotensiune, leucoree, atonie vaginală, menoragie la menopauză, metrite, enurezis nocturn, constipație, paradontoză, alergii.

Această plantă se regăseşte în remediul natural POTENT POWER.