Varicosalm

Elasticitate venoasă, circulație sănătoasă!

Suplimentul alimentar VARICOSALM susține fluxul sanguin și funcționarea normală a venelor, capilarelor, vaselor limfatice, înlăturând senzația de oboseală, presiune și durere a picioarelor. Circulația sanguină devine mai eficientă datorită efectului sinergic al complexului de substanțe bio-active din produs, care susțin formarea normală a țesutului conjunctiv la nivelul peretelui vascular ajutând la restabilirea și menținerea elasticității, permeabilității și tonusului vascular.

Ajută la refacerea funcțiilor circulatorii împiedicând apariția stazei venoase în zonele de dilatație vasculară și apariția unor complicații din cauza insuficienței circulatorii cronice. Antioxidanții din plante neutralizează eficient radicalii liberi contribuind la protecția celulelor de stresul oxidativ și de îmbătrânirea vasculară prematură. Produsul susține funcționarea normală a sistemului vascular și limfatic pe termen lung la persoanele care stau mult timp în picioare, sunt sedentare, supraponderale sau sunt predispuse la afecțiuni venoase datorită structurii țesutului conjunctiv sau valvelor venoase.

VARICOSALM contribuie la:

 • restabilirea și menținerea elasticității, permeabilității și tonusului vascular;
 • susținerea fluxului sanguin și funcționarea normală a venelor, capilarelor și vaselor limfatice, înlăturând senzația de oboseală, umflare și durere a picioarelor;
 • protecția celulelor de stresul oxidativ și îmbătrânire vasculară prematură;
 • atenuarea problemelor asociate venelor sanguine hemoroidale.

Modul de utilizare și doza recomandată:

Adulți: câte 1-2 tablete de 3 ori pe zi. Se administrează cu o jumătate de oră înainte de masă sau la o oră după masă. Se recomandă cure de 1-3 luni cu posibilitatea de repetare la nevoie.

Atenționări: A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. Fără efecte adverse la doza și modul de utilizare recomandate. Produsul nu conține ingrediente cu potențial alergenic. A se păstra la temperatura camerei, în locuri ferite de căldură, umezeală și lumină. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

 • Citrus aurantium (Portocal), extract din fructe (5:1) – 200 mg;
 • Vitis vinifera (Viță de vie), extract din sâmburi de struguri (5:1) – 100 mg;
 • Ruscus aculeatus (Ghimpe pădureț), pulbere de rizom – 100 mg;
 • Curcuma longa (Turmeric), pulbere de rizom – 50 mg;
 • Acacia arabica (Guma acacia – excipient)- 50 mg.
 • Citrus aurantium (Portocal) – extractul din fructe conține un complex de bioflavonoizi naturali care ajută la ameliorarea neplăcerilor cauzate de funcționarea defectuoasă a sistemului venos. Citroflavonoidele protejează și contribuie la menținerea structurii peretelui vascular scăzând permeabilitatea și fragilitatea vasculară. Susține fluxul sanguin și funcționarea normală a venelor, capilarelor, vaselor limfatice, înlăturând edemele, senzația de oboseală și durere a picioarelor. Elimină, de asemenea, disconfortul insuficienței venoase hemoroidale. Bioflavonoidele intensifică activitatea antioxidantă a vitaminei C. Provitamina A (betacarotenul) reduce oxidarea lipoproteinelor de mică densitate reducând riscul de arteroscleroză. Bioflavonoizii hesperidină și diosmină au de asemenea acțiune antiinflamatoare (influențează metabolismul acidului arahidonic, reduc sinteza prostaglandinelor F2α implicate în procesele inflamatorii), antihistaminică (influențează eliberarea histaminei) și diuretică.
 • Vitis vinifera (Vița de vie) – extractul din semințe de struguri este unul dintre cei mai puternici antioxidanți care neutralizează radicalii liberi. Conține proantocianidină (flavonoid oligomer), cu efect antioxidant care este de 20 de ori mai puternic ca vitamina C și de 50 de ori mai puternic ca vitamina E. Protejează celulele organismului de atacul oxidativ nociv al radicaliilor liberi pe care îi neutralizează sprijinind organismul în procesul de refacere și vindecare. Susține procesele de refacere a colagenului (afectat de radicalii liberi), permițând astfel arterelor, capilarelor, pielii, țesuturilor să rămână elastice. Menținând integritatea elastinei și colagenului la nivelul peretului vascular reduce permeabilitatea și fragilitatea capilară. Favorizează circulația venoasă și limfatică reducând edemele gambelor. Ameliorează funcțiile circulatorii alterate în zonele de dilatație vasculară.
 • Ruscus aculeatus (Ghimpe pădureț) – pulberea de rizom conține principii active care reduc fragilitatea și permeabilitatea capilară și cresc circulația sanguină și drenajul limfatic. Contribuie la menținerea elasticității venelor și previne staza venoasă. Poate fi folosit și în faza acută a bolii hemoroidale. Efectul vasoprotector crește la asocierea cu hesperidină și vitamina C (efect sinergic).
 • Curcuma longa (Turmeric) – pulberea de rizom are acțiune antioxidantă foarte puternică asemănătoare cu alți polifenoli, reduce peroxidarea lipidică. Menține fluiditatea sângelui și normalizează fluxul sanguin (reduce agregarea plachetară, normalizează nivelul fibrinogenului). Curcumina are acțiune antiinflamatoare nesteroidiană. Controlează nivelul colesterolului sanguin prin reducerea absorbției și creșterea conversiei acestuia în acizi biliari la nivelul ficatului. Contribuie la detoxifierea organismului (amplifică activitatea enzimelor detoxifiante).