Bauhinia Variegata

bauhinia variegataBauhinia variegata aparține familiei leguminaceae și este un arbore foios de dimensiuni medii. Se găseşte pe dealurile stâncoase din Deccan și în regiuni din sudul Indiei. Bauhinia variegata se găsește la o altitudine de 1300 m în Himalaya și ajunge la o înălțime de până la 15 m. Frunzele sunt poziționate în ciorchini lineari, așezați la capătul ramurilor. Câteva flori au tulpini scurte, dure și au stemul la bază sub forma unui tub verde îngust.

Compoziția chimică – Conține quercitrozide, izoquercitrozide și rutozide, miricetol glycozide. Florile conțin: glicozide kaempferol, tulpina conține: 5,7-dihidroxiflavanone-4′-O-α-L-ramnopiranosil-ß-D-glucopiranozid.

Proprietăți – Protector al prostatei, laxativ, antihelmintic, tonic hepatic, antidiabetic, antihiperlipidemic, antiinflamator, imunomodulator.

Recomandări – hipertrofia prostatei, icter, lepră, dismenoree, menoragie, astm, răni, hemoroizi, tuse, boli oculare, probleme cu ficatul, viermi, tumori, hemoroizi, hemoptizie, limfadenopatie cervicală.

Această plantă se regăseşte în remediul natural PROSTATOSALM.