Chlorophytum Arundinaceum

Chlorophytum_arundinaceumChlorophytum Arundinaceum (Safed Musli) – este o plantă cu frunze suberecte și un sistem de rădăcini tuberoase. Tuberculii pot crește la o înălțime de 45 cm și o adâncime de 25 cm. Planta are o rozetă de frunze lungi și subțiri care cresc din rizomi groși, cărnoși. Frunzele au o culoare ușor gălbuie, florile fiind mici și de culoare albă, cu șase petale. Sunt dispuse pe tulpini care provin din centru. Înflorește în luna iulie, având aproximativ 20-25 de flori pe tulpină. Sămânța este foarte mică, de culoare neagră. În fiecare orificiu, există aproximativ 10-12 semințe. Sămânța este foarte ușoară. Tuberculii sunt folosiți în scopuri terapeutice.

Compoziția chimică – Chlorophytum arundinaceum conține carbohidrați proteine, fibre, saponine și alcaloizi. Saponinele și alcaloizi au valoare medicinală. Este o sursă bogată de peste 25 de alcaloizi, vitamine, proteine, carbohidrați, steroizi, saponine, potasiu, calciu, magneziu, fenol, rășini, mucilagii, și polizaharide și, de asemenea, conține cantitate mare de zaharuri simple, în principal zaharoză, glucoză, fructoză, galactoză, manoză și xiloză. Conține și stigmasterol și saponină numit ca furostanol și Chlorophytum-I (3b, 5a, 22R, 25R) -26- (β-glucopiranozil Oxi) -22-hidroxi-furostanului-de 12-O-3il un β-D-galactopiranozil (1-4) glucopiranozidă.

Proprietăţi – Imunomodulator, stimulant și tonic, antistres, adaptogen, antioxidant, antimicrobian, antimutagenic, antiulceros, antitumoral, afrodiziac, galactogen, antidiabetic.

Recomandări – Tulburări sexuale, libido scăzut, tuse și astm, disurie, poliurie, gonoree, menoragie, leucoree, hemoroizi și leucodermă, diabet, obezitate și probleme de imunitate, condiții oftalmice, vărsături, dispepsie, lumbago, dureri articulare și în probleme asociate sistemului nervos.

Această plantă se regăseşte în remediile naturale ASHWAGANDHA RASAYAN TAB, POTENT POWER.