Fitoterapia

Fitoterapia

Evaluează acest articol

Ierburile atât în Est cât şi în Vest, au reprezentat primul agent medical în terapiile tradiţionale cât şi în cele holistice. În partea estică cu preponderenţă în India s-a dezvoltat fitoterapia, ştiinţa despre ierburi, având la origine viziunea înţelepţilor.

Fitoterapia a fost îmbogăţită şi perfecţionată de-a lungul miilor de ani de experienţă. Din acest punct de vedere, Ayurveda conţine probabil tot ceea ce este mai vechi, mai vizionar şi mai dezvoltat în domeniul fitoterapiei în întreaga lume. Un astfel de nivel nu are nevoie de perfecţionare ci de traducere şi adaptare.

fitoterapiaUnii consideră că fitoterapia Indiană nu este relevantă, prezentând-o ca pe un sistem vechi, tradiţional, încărcat de religie şi superstiţie, care astăzi nu şi-ar mai găsi aplicabilitatea. Totodată ei consideră că plantele sunt, în majoritate, plante tropicale, la care nu se poate avea acces sau care nu suportă aclimatizarea în zona şi mediul nostru, în acelaşi timp, mulţi dintre noi realizăm necesitatea abordării tratamentului atât din punct de vedere spiritual, cât şi psihologic. Aşa cum o îmbolnăvire fizică este de obicei rezultatul unui dezechilibru emoţional, la fel putem găsi utilizarea spirituală a plantelor, conform tradiţiei indiene, de o importanţă particulară pentru societatea noastră plină de dezechilibre.Departe de a fi străină de epoca actuală, fitoterapia Ayurvedică este necesară astăzi mai mult ca oricând.

Ayurveda înseamnă ştiinţa vieţii, medicina alternativă este o ştiinţă care cuprinde întreaga complexitate a vieţii şi care leagă viaţa individuală de cea a Universului. Fiind deschisă faţă de toate aspectele vieţii, ea include toate aceste aspecte şi toate metodele care ne aduc în armonie cu viaţa.

Ayurveda nu aparţine Estului sau Vestului, timpurilor vechi sau actuale. Ea este una şi aceeaşi, o cunoaştere care aparţine tuturor fiinţelor, nu un sistem impus lor ci o resursă din care să ne inspirăm şi pe care să o adaptăm nevoilor noastre într-un mod specific fiecărui individ şi în propriul său mediu de viaţă.

Medicina alternativă Ayurveda nu ne oferă doar ierburi specifice, ci şi un mod de a înţelege toate plantele.

Ayurveda îndepărtează barierele din calea fiinţelor umane pentru a face posibilă apariţia unei noi epoci, cunoştinţele medicale despre arta prevenirii, întreţinerii, vindecării.

STAR INTERNAȚIONAL MED vine în sprijinul dumneavoastră cu o varietate de produse marca Ayurmed, pentru diverse dezechilibre şi afecţiuni.