Heena – beneficii pentru păr

Heena – beneficii pentru păr

Evaluează acest articol

Femeile sunt interesate de tot de ceea ce ţine de tendinţe în modă, machiaj sau îngrijirea părului. O piele sănătoasă şi un păr strălucitor sunt elementele care atrag atenţia asupra oricărei femei, de aceea fiecare trebuie să acorde o atenţie sporită îngrijirii tenului şi părului. În ceea ce priveşte părul, femeile aleg întotdeauna “moda”, adică culoarea şi coafura la modă, fără să ţină cont dacă acestea li se potrivesc, se asortează cu îmbrăcămintea, accesoriile sau cu culoarea ochilor, de exemplu. Ba mai mult, pentru a obţine culoarea dorită, femeile nu citesc cu atenţie conţinutul etichetelor de pe cutiile cu vopsea de păr, care poate conţine substanţe chimice care slăbesc rădăcina firului de păr şi care irită scalpul.

O alternativă naturală, ba mai mult, un tonic şi un revitalizant pentru păr şi scalp îl constituie vopseaua naturală de păr HEENA. HEENA este preparată din frunzele plantei Lawsonia inermis, o “compoziţie” puţin susceptibilă de a afecta părul şi scalpul. Adepţii medicinei Ayurveda, dar şi cercetătorii moderni au constatat că HEENA aplicată pe păr contribuie la întărirea rădăcinii şi la hidratarea acestuia, părul devenind mai puternic. În plan secundar, s-a constatat că HEENA “vopseşte” părul într-o nuanţă de roşcat, schimbându-i temporar culoarea.

heenaCercetătorii au descoperit în pulberea de Lawsonia inermis existenţa unei molecule, numită molecula Lawsone, care are efect de menţinere a sănătăţii firului de păr, întărindu-l, făcându-l uşor de manevrat, îl hidratează, îi dă strălucire şi vitalitate, contribuind astfel la sănătatea părului în general. HEENA acţionează la nivelul scalpului prin stimularea circulaţiei sanguine din zona respectivă, având un puternic efect revitalizant. Folosind o vopsea de păr tradiţională există riscul ca persoana să dezvolte o reacţie alergică la substanţele chimice din compoziţie, uneori iritaţii severe sau chiar arsuri. Acest lucru nu se întâmplă dacă persoana alege să-şi coloreze părul utilizând pudra de HEENA, deoarece aceasta este naturală, neavând în conţinut substanţe chimice, riscul unei iritaţii sau arsuri fiind practic inexistent.

Totuşi, sunt şi persoane care doresc să-şi coloreze părul în alte nuanţe decât roşcat, utilizând pudra de HEENA. Una dintre aceste culori este negrul. Pentru obţinerea acestuia pe lângă pudra de heena se adaugă substanţe chimice, care implicit fac ca respectivul produs să nu mai fie unul natural, existând riscul de alergii, iritaţii, etc. O soluţie la îndemnă şi naturală în acelaşi timp pentru obţinerea unei nuanţe mai închise, o reprezintă amestecarea în pudra de HEENA a unei linguriţe de ceai negru sau cafea. HEENA este utilizată în medicina Ayurveda şi în cazul unor leziuni cutanate uşoare, arsuri provocate de lichide fierbinţi sau de flacără, fiind recunoscute proprietăţile sale antiseptice, antiinflamatoare, calmante. De asemenea, pudra de HEENA se poate aplica pe păr şi scalp şi în caz de migrene induse de expunerea prelungită la razele soarelui.

Pentru sănătatea părului şi scalpului, specialiştii din laboratoarele STAR INTERNAȚIONL MED au creat produsul HEENA – tonic şi revitalizant pentru păr şi scalp, cu adaos de plante medicinale (Eclipta alba, Emblica officinalis, Acacia concinna, Trigonella foenum graecum, Centella asiatica, Terminalia chebula) bine cunoscute în fitoterapia tradiţională indiană pentru efectul lor vitaminizant, antioxidant, stimulator al circulaţiei locale, nutritiv şi regenerant al scalpului şi părului.