Piper Cubeba

Piper_cubebaEste o plantă tropicală căţărătoare, cu tulpini rotunde, de culoare verde – gri. Florile sunt albe și mici; sunt grupate într-un agregat de forma unui deget, înflorind de-a lungul axului central al acestuia. Fructele sunt de culoare brună. Fructele sunt asemănătoare cu cele de cardamom negru, sunt vârstate și au 30 de mm în diametru; ele conțin în interior multe semințe mici, de numai 3-4 mm diametru. Semințele sunt rotunde, cu o suprafață zbârcită, de culoare cafenie până la neagră. Boabele de piper de Cubeba au un gust puternic.

Compoziția chimică – Conține ulei esențial constând din monoterpene (sabinene 50%, α-thujene și Carene) și sesquiterpene (caryofiyline, copaene, α- și β-cubeben, δ-cadinen, germacren), oxizii de 1,4 și 1,8-cineol și cubebol alcool. Cubeben, cubebin, acidul cubebic, rășină. Conține două lignani, cubebin și hinokinin și un lignanic bis-epoxi, (-) sesamin și două amide, pellitorine și piplartine.

Proprietăți – Antibacterian, diuretic, afrodiziac, protector urinar si al prostatei, digestiv, antiviral.

Recomandari – Infertilitate, disfuncţii sexuale, boli cu transmitere sexuală, bronșită cronică, astm, infecţii, anorexie, boli urinare, infecția prostatei.

Această plantă se regăseşte în remediile naturale URINOSALM, PROSTATOSALM.