Punica Granatum

Punica_granatumPunica Granatum este un arbust fructifer. Are dimensiuni de 3-8 m, în funcție de varietate. Frunzele sunt căzătoare, de formă lanceolată, lungi de 3-8 cm, strălucitoare. Toamna capătă o culoare frumoasă, aurie. Rodiul înflorește în perioada mai-august, având flori simple sau duble, de culori diverse: roșu-portocaliu, rosu-portocaliu cu tiv alb, alb, somon sau galben . Corola, în formă de clopot, este formată din 5-7 petale. Rodiul fructifică de la vârsta de 3-4 ani și până la 20 de ani. Fructele (rodiile) sunt comestibile, de formă globulara, cu un diametru de aprox. 10 cm, de culoare roșiatică. În interior, fructul are o pulpă de culoare roz și foarte multe semințe, separate între ele prin membrane.

Compoziția chimică:
Acizi organici: acid citric, malic, tartric, fumaric, succinic, ascorbic.
Cyclitol carboxilici/acizi hidroxibenzoici: acid chinic, galic, elagic.
Acizi hidroxicinamic: acid cafeic, clorogenic, acid p-cumaric.
Flavan 3-oli/Flavonoidele și glicozide lor: catechin, epicatechina, Epigallocatechin-3-galat, cvercetin, Rutin.
Antocianinele: Cianidin-3-O-glucozid, Cianidin-3,5-di-O-glucozid, delfinidina-3-O-glucozid, delfinidina-3,5-di-O-glucozid, Pelargonidin-3-O-glucozid, Pelargonidin -3,5-di-O-glucozida.
Aminoacizii: prolină, valină, metionină, glutamic și acid aspartic.
Indoleamine: triptamin, serotonină, melatonină.
Tocoferoli- α–tocoferol.
Elagitanini: Punicalin, Punicalagin, Corilagin, Casuarinin, Galagildilacton.

Proprietăţi – Tonic cardiac, astringent, antihelmintic, amoebicid, antimalaric, antimicrobian, antioxidantă, citotoxică, hipoglicemiant, antianemic, energizant.
Recomandări – Anemia, diaree, dizenterie, tricomanaza, hemoroizi, paraziţi intestinali, astenii, oboseală cronică, stări febrile, infecţii fungice.

Această plantă se regăseşte în remediul natural GLOBY FORTE.