Grâul este una dintre cele mai vechi plante cultivate. Erbacee anuală, grâul face parte din familia gramineelor. Planta poate atinge 1.5 m înălțime. Are culoare verde, dar devine aurie atunci când se coace. În mod obișnuit, rădăcina de grâu coboară foarte adânc în pământ, chiar și până la un metru. Tulpina este dreaptă, cu noduri la anumite distanţe, goală pe dinăuntru. Frunzele sunt lanceolate. Inflorescenţa grâului este binecunoscutul spic, iar fructul este bobul de grâu. Spicul de grâu conţine între 50-80 boabe.
Compoziția chimică – Conține proteine, glucide, fibre, săruri minerale, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, clor, sulf, zinc, fosfor, cobalt, siliciu, iod, vitamina A, vitamina B, vitamina E, vitamina K, vitamina D, mai conține acizi graşi – acizi oleic, palmitic, linoleic, linolenic.
Proprietăți – Nutritive, emoliente, laxative, antidiareice, sedative (grâu încolţit), remineralizant, reconfortant, tonic.
Recomandări – boli hepatice, renale, boli gastrointestinale, hipovitaminoze, stări febrile, dispepsie, acnee, convalescenţă, tuse, afecţiuni cardiace, tulburări neurovegetative, obezitate, sterilitate, afecţiuni endocrine.
Această plantă se regăseşte în remediul natural SHECURE Tablete.