Dereglările hormonale

Simptome și cauze

Dereglările hormonale

Evaluează acest articol

Dereglările hormonale fac parte dintre afecțiunile din ce în ce mai răspândite în societatea în care trăim. Stresul cotidian, stilul de viață dezorganizat, problemele cu care ne confruntăm zilnic, mediul poluat, lipsa exercițiilor fizice și alimentația nepotrivită, toți aceștia sunt factori care provoacă o serie de dereglări hormonale puternice.
Ciclul menstrual al femeii mature este un indicator al echilibrului dintre uter, ovare, glanda hipofiză și hipotalamus. Datorită sensibilității receptorilor uterini la variația concentrațiilor sangvine ale hormonilor ovarieni modificările ciclului menstrual constituie un semnal de alarmă ușor de observat atât de către femeie cât și de către medic.

Ovarele sunt o pereche de organe în formă de migdale, localizate profund în interiorul bazinului, de o parte și de cealaltă a uterului. Fiecare ovar conține mii de ovule. O dată pe lună, atunci când un ovul este matur, foliculul său se rupe și se eliberează ovulul, proces denumit ovulație. Ovulul plutește apoi spre uter prin dereglarile hormonaletrompa uterină, propulsat de cilii de grosimea firului de păr din interiorul acesteia. Călătoria de la ovar la uter durează aproximativ 3 zile. De asemenea, ovarele produc hormonii estrogeni și progesteron. În timp ce ovulul se maturizează, foliculul secretă estrogeni ce ajută la îngroșarea mucoasei uterine în cazul în care ovulul este fertilizat și se transformă în embrion. Foliculul rămas dupa expulzarea ovulului se transformă în corp galben care secretă progesteron. Dacă nu apare sarcina, corpul galben degenerează, nivelul de progesteron scade, apare menstruația și ciclul se repetă.

 

Dereglările hormonale – Simptome:

În ceea ce privește dereglările hormonale, cele mai importante simptome sunt: senzația de plenitudine sau presiune în partea laterală a abdomenului, durere abdominală sau vaginală la contactul sexual, sângerări neregulate, abundente sau lipsa menstrelor, chisturi ovariene, sindromul ovarului polichistic, hirsutism, endometrioză, dezvoltarea anormală a părului facial, oboseală, dureri de cap, sindrom premenstrual accentuat, creștere bruscă în greutate, retenție de apă, etc. Astfel, prezența acestor afecțiuni este în strânsă legătură cu dereglările hormonale și necesită un control medical amănunțit.
Balanța hormonală are o importanță deosebită, dereglările hormonale afectând într-o măsură puternică maturizarea ovocitelor, producția nivelului de estrogeni și progesteron, prezența ovulației, prezența chisturilor ovariene și apariția sindromului ovarelor micropolichistice.
Tulburările ovulatorii generate de dereglările hormonale sunt principala cauză a infertilității feminine. Printre primele semne ale tulburărilor ovulatorii se numără menstruațiile abundente, neregulate sau lipsa menstrei.

 

Dereglările hormonale – Cauze:

Unul dintre factorii ce pot influența funcționarea normală a ovarelor este contracepția hormonală. În ultimii ani, o serie de cercetări au scos la iveală faptul că hormonii conținuți în contraceptive ar putea crea o serie de dereglări hormonale, tulburări care pot duce uneori chiar și la infertilitate.
De asemenea, un alt factor care poate provoca dereglări hormonale și în funcționarea ovarelor este prezența în organism a BTS (bolile cu transmitere sexuală).
Tulburările glandelor suprarenale, tiroidă, hipofiză, pot declanșa și ele dereglări hormonale.
Nu în ultimul rând, trebuie să amintim și despre predispoziția genetică pe care fiecare o are. Aproximativ 30% dintre persoanele afectate de dereglări hormonale dețin în familie cel puțin un caz care se confruntă cu astfel de afecțiuni. Astfel, pentru un tratament adecvat și pentru a descoperi adevărata cauză care provoacă dereglările hormonale, pe lângă factorii externi precum oboseala, stresul sau mediul poluat în care trăim, trebuie să luăm în calcul și predispoziția genetică.

 

Dereglările hormonale și SHECURE tablete:

Ayurveda este poate cel mai vechi, complex și mai bine elaborat sistem de cunoștințe medicale de pe glob și totodată cel mai ușor de înțeles sistem de vindecare naturală. Este medicina tradițională a Indiei care s-a menținut secole de-a rândul, dovedindu-se încă din vechile timpuri de o eficiență concretă. Ayurveda are în centrul său omul și sănătatea acestuia. Scopul principal al medicinei Ayurveda este acela de a preveni afecțiunile prin menținerea echilibrului între trup, minte și spirit. Corpul uman este considerat un întreg, o unitate, afecțiunile trebuind vindecate din interior către exterior, astfel și în cazul unor probleme precum dereglările hormonale, Ayurveda tratează cauza afecțiunii și mai apoi efectele.
Specialiștii STAR INTERNAȚIONAL MED au creat suplimentul alimentar SHECURE tablete, reechilibrant hormonal, care este un remediu eficient în ceea ce privește dereglările hormonale, contribuind la echilibrarea și întreținerea sănătății întregului sistem urogenital al femeii. Amestecul de plante conținute în SHECURE tablete este un bun tonic pentru organism, ajută la menținerea echilibrului hormonal și, prin urmare, contribuie la ameliorarea simptomelor asociate tulburărilor ciclului menstural. Extractele de plante din SHECURE tablete conțin vitamine și minerale, asigură aportul nutrițional, contribuie la un libidou sănătos, îmbunătățesc digestia și metabolismul. De asemenea, amână procesul natural de îmbătrânire, îmbunătățește memoria, are efect calmant asupra sistemului nervos și ajută la ameliorarea efectelor neplăcute asociate cu dereglările hormonale (depresie, stres și oboseală mentală). Totodată, Shecure tablete contribuie la întărirea rezistenței organismului și prin efectul diuretic, ajută la eliminarea toxinelor. Contribuie la menținerea sănătății aparatului genital și urinar feminin, la diminuarea efectelor asociate tulburărilor de ciclu menstrual, la îmbunătățirea proceselor digestive și metabolice, la îmbunătățirea tonusului și ameliorarea stărilor de oboseală și epuizare, la susținerea capacității de autoapărare și de adaptare a organismului la condițiile mediului intern sau extern. Combinația de plante regăsită în SHECURE tablete este foarte eficientă atât pentru ameliorarea simptomelor prezente în afecțiuni precum dereglările hormonale precum și pentru întreg sistemul urogenital al femeii.

Plantele conținute în Shecure Tablete sunt: Malus sylvestris (Măr pădureț), Cissus quadrangularis (Hadjod), Bacopa monnieri (Brahmi), Withania Somnifera (Ginseng Indian), Asparagus racemosus (Shatavari), Triticum vulgare (Grâu), Guma acacia.
Malus Sylvestris (Mărul Pădureț) este o plantă cu proprietăți hipocolesterolemiante, anti-aterosclerotice, antihipertensive, îmbunătățește circulația, cardioprotector, susține aparatul uro-genital feminin, stimulează memoria și concentrarea, este detoxifiant, neuroprotector. Este recomandat în afecțiuni precum: migrene, oboseală mentală, menopauză, bufeuri, fibromialgie, oboseală fizică și sexuală, frigiditate sexuală și psihică, obezitate, hemoroizi, calculi ai vezicii biliare, osteoporoză, etc.
Cissus Quadrangularis (Hadjod) este o plantă care reglează menstruația, cu proprietăți antioxidante, diuretice, gastroprotectoare, analgezice, antiobezitate, antidiabetice, menține sănătatea oaselor, etc. Este recomandată pentru combaterea unor afecțiuni precum: osteoporoză, fracturi ale oaselor, în afecțiuni precum dereglările hormonale, menstruație dureroasă, hemoragie, afecțiuni ale stomacului, hemoroizi, ulcer, anorexie, colică, flatulență, afecțiuni ale pielii, epilepsie, convulsii, tumori.

Bacopa Monnieri (Brahmi) este o plantă cu proprietăți cognitive, anxiolitice, un bun tonic pentru creier, susține memoria și funcțiile intelectuale, este anti-convulsivantă, antistres, un antioxidant puternic, susține creșterea părului și a unghiilor. Este recomandată în afecțiuni precum: menopauză, stres, afecțiuni ale memoriei, Alzheimer, stres oxidativ, depresie, anxietate, incontinență urinară nocturnă.
Withania Somnifera (Ginseng Indian) este o plantă cu proprietăți puternic imunomodulatoare, afrodisiace, antistres, tonice, anti-îmbătrânire, antiinflamatoare, diuretice, antifungice. Întărește sistemul nervos, ajută la vindecarea rapidă a rănilor, îmbunătățește concentrarea și capacitățile mentale, crește rezistența și puterea fizică. Este recomandată în afecțiuni precum dereglările hormonale, pentru oboseală cronică, disfuncții sexuale, tensiune și atrofiere a mușchilor, debilitate, senilitate, constipație, afecțiuni ale memoriei, inflamații, etc. Asparagus racemosus (Shatavari) este afrodisiac, depurativ, diuretic, tonic pentru ficat și plămâni, stimulează secreția biliară, fluidizează secrețiile bronșice, facilitează tranzitul intestinal, întărește sistemul imunitar. Este recomandat în cazuri de anorexie, în afecțiuni precum dereglările hormonale, afecțiuni biliare, astenie intelectuală, bronșită, diabet, digestie lentă, afecțiuni ale ficatului și rinichilor, calculi urinari, etc.

Triticum vulgare (Grâu) – este o plantă cu puternice proprietăți nutritive, emoliente, laxative, antidiareice, sedative, remineralizante, calmante și tonice. Este recomandat în afecțiuni ale rinichilor, în infertilitate, pentru combaterea tulburărilor endocrine, în afecțiuni gastrointestinale, în cazuri de acnee, febră, hipovitaminoză, etc.

Dereglările hormonale sunt o problemă frecventă cu care se confruntă femeile. Din cauza tuturor factorilor dăunători prezenți în viața cotidiană, precum stresul, mediul poluat, oboseala, alimentația nepotrivită etc, dereglările hormonale sunt afecțiuni care trebuie tratate luând în considerare toți acești factori și tratate din interior, începând cu cauza producerii dezechilibrului. Astfel, prin conținutul de plante al produsului SHECURE tablete, dereglările hormonale sunt tratate din interior, oferind nu numai un tratament potrivit pentru această afecțiune ci fiind un supliment alimentar ce tratează atât cauzele interne care duc la dereglările hormonale cât și efectele acestora.