Creșterea sânilor

Creșterea sânilor

Evaluează acest articol

Modul în care arată constituie preocuparea femeilor încă din cele mai vechi timpuri. Deşi preferinţele şi opiniile pe care înaintaşii noştri le aveau în materie de frumuseţe erau diverse, se poate afirma că pe termen lung, cel puţin în Europa, prototipul frumuseţii feminine a rămas destul de stabil. De cele mai multe ori, nemulţumirea femeilor faţă de aspectul lor fizic este generată de aspectul şi dimensiunile sânilor, multe dintre acestea dorind să facă schimbări. Un bust frumos şi tonifiat conferă senzualitate, feminitate şi încredere în sine unei femei.

Dezvoltarea sânilor este datorată acţiunii hormonilor sexuali, care apar odată cu pubertatea (în acelaşi timp se fac simţite şi celelalte schimbări: forma şoldurilor, dispunerea ţesutului adipos, apariţia părului pubian, caracteristica vocii, etc). Estogenul este principalul hormon feminin produs, în principal, de ovare, hormon care are anumite efecte specifice asupra organismului: apariţia caracterelor sexuale secundare, creşterea, dezvoltarea şi menţinerea sănătăţii organelor sexuale feminine reproductive şi a sânilor, controlul ciclului menstrual. Estrogenul este produs în cantităţi mai mici de placentă, ficat, glandele suprarenale şi sâni. Acesta are şi rolul de control al vaselor capilare (favorizând retenţia de lichide), al metabolismului proteinelor, al ovulaţiei, al dezvoltării şi întreţinerii sistemului osos (prin controlul metabolismului calciului). Forma şi dimensiunea sânilor sunt determinate genetic, aşa cum sunt şi culoarea ochilor sau a părului.

Cel mai cunoscut mod de mărire a sânilor este operaţia estetică, care are şi multe dezavantaje (un cost ridicat, riscuri de infecţie, dureri aferente oricărei operaţii. Creşterea sânilor prin metode naturale implică şi o dietă bogată în proteine. Astfel, femeile care doresc o creştere a dimensiunii sânilor în mod natural trebuie să includă în alimentaţie alimente bogate în proteine, cum ar fi: lapte, ouă, unt de arahide, peşte, pui şi nuci. Creşterea sânilor prin metode naturale oferă diferenţe vizibile, dar nu este o schimbare care să necesite un sutien cu două mărimi mai mare. Aceste metode oferă doar o creştere în volum a sânilor, o mai bună fermitate şi o formă mai plină.

cresterea sanilorFitoterapia oferă soluţii legate de creşterea sânilor, nu numai de prevenire şi vindecare a unor afecţiuni. Seminţele de chimen sunt cunoscute şi pentru efectele lor benefice în ceea ce priveşte creşterea sânilor; seminţele au o aromă plăcută, chimenul putând fi consumat sub forma condimentului din mâncăruri; de asemenea, se pot utiliza creme pentru masajul sânilor cu extract de chimen, care au rolul de a tonifia muşchii de susţinere ai sânilor, îmbunătăţind în acelaşi timp tonusul şi elasticitatea pielii. Se cunoaşte deja faptul că masajul are efecte pozitive asupra organismului, tonifiind ţesuturile, oxigenându-le şi oferindu-le toate resursele necesare pentru regenerare şi bună funcţionare prin creşterea aportului sanguin. În ceea ce priveşte creşterea sânilor, s-a constatat că masajul acestora le sporeşte creşterea, mai ales dacă este realizat cu uleiuri care ajută la creşterea sânilor, precum uleiul de germeni de grâu, uleiul de mărar sau de chimen.

Amestecul de seminţe de mărar (Anethum graveolens), rădăcină de Lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), inflorescenţe de busuioc (Ocimum basilicum) şi seminţe de anason ( Pimpinella anisum) este cunoscut pentru rezultatele deosebite în ceea ce priveşte creşterea dimensiunii sânilor pe cale naturală. Plantele se macină până se obţine o pulbere, după care se amestecă în părţi egale; din acest amestec se ia o linguriţă de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. Amestecul de plante se ţine sublingual un sfert de oră, după care se înghite cu puţină apă.

Sânii sunt de fapt nişte „glande”, aşa că nu pot fi măriţi prin exerciţii fizice. Dar aceştia sunt fixaţi pe ceea ce s-a dovedit a fi una dintre cele mai „ascultătoare” grupe musculare şi anume pe muşchii pectorali. Exerciţiile pentru dezvoltarea pectoralilor nu vor mări dimensiunea sânilor, dar vor contribui la dezvoltarea pectoralilor, care vor „împinge” sânii înainte, ceea ce va face ca aceştia să pară mai mari şi mai fermi. De un real ajutor sunt şi exerciţiile fizice pentru musculatura spatelui. Femeile au tendinţa de a a avea o postură cocoşată, cu umerii lăsaţi, „ascunzându-şi” astfel sânii; exerciţiile pentru musculatura spatelui vor tonifia această grupă musculară şi, drept rezultat, femeia va avea o postură dreaptă, cu pieptul scos în afară, ceea ce va face că sânii să pară mai mari.
Aşa cum am spus la început, mulţumirea vis-a-vis de aspectul fizic conferă femeii din societatea actuală încredere în sine, contribuind astfel la susţinerea organismului acesteiea pentru a face faţă provocărilor asumate prin statutul său – mama, soţie, angajat-factor de răspundere, etc.

Pentru a veni în ajutorul femeilor care doresc să-şi îmbunătăţească aspectul sânilor, societatea STAR INTERNAŢIONAL MED pune la dispoziţie următoarele remedii naturale:

1. FEMININE TOUCH, marca Ayurmed, este un supliment alimentar 100% natural, realizat din plante ayurvedice care, prin aportul de fitoestrogeni, contribuie la creşterea în dimensiune a sânilor şi păstrarea elasticităţii lor, reglează funcţia glandei mamare şi stimulează lactaţia, având efect tonic asupra aparatului genital feminin în ansamblu. Are proprietăţi regenerante, afrodisiace, îmbunătăţeşte starea psihică a femeii, ajută la eliminarea apei excesive din organism şi îmbunătăţeşte digestia. Acest supliment conţine Pueraria tuberosa, Asparagus racemosus, Glycyrrhiza glabra (Lemn dulce), Foeniculum vulgare (Fenicul), Trigonella foenum graecum (Schinduf), Asparagus adscendens şi Gumma acacia.

Pueraria tuberosa este cunoscută ca un afrodisiac natural puternic, un remediu util într-o serie de probleme sexuale şi pentru creşterea ţesutului mamar, îmbunătăţind astfel forma şi mărimea sânilor. Asparagus Racemosus este o plantă ayurvedică ce ajută la creşterea fluxului sanguin la nivelul sânilor şi ajută la creşterea naturală a lor. De asemenea, s-a constatat că are efecte benefice în fertilitate, în stimularea lactaţiei, în reglarea menstruaţiei şi echilibrarea hormonală.Trigonella foenum graecum (Schinduf) este o plantă ayurvedică folosită de secole în ameliorarea unei game largi de afecţiuni cum ar fi dureri de gât, indigestie şi creşterea secreţiei de lapte la mamele care alăptează.

FEMININE TOUCH se administrează câte 1-2 tablete de 3 ori pe zi, după mesele principale. Nu se recomandă administrarea cu 3-4 zile înaintea menstruaţiei şi în timpul ei, în caz de hipertensiune arterială, edeme, osteoporoză, sarcină, chisturi ovariene sau noduli la sâni!

2. BREAST UP CREAM, marca Ayurmed, este indicată pentru masajul sânilor. Această cremă, datorită principiilor active conţinute (extract de Gmelina arborea, Symplocos racemosa, Withania somnifera, ulei de Brassica juncea, etc.) contribuie la menţinerea elasticităţii pielii sânilor şi a tonusului musculaturii subiacente lor.