Imunizarea organismului iarna

Imunizarea organismului iarna

Evaluează acest articol

Cea mai uşoară cale spre o viaţă sănătoasă o reprezintă un sistem imunitar activ, care lucrează la eficienţă maximă. Omul modern duce o viaţă haotică, derulată într-un ritm alert şi într-un mediu impropriu; prins în stresul zilnic, în probleme ce trebuie soluţionate repede, acesta neglijează constant alimentaţia, fie sărind peste orele de masă, fie alegând produse de tip fast-food, sucuri carbogazoase şi medicamente, de cele mai multe ori scumpe şi ineficiente, la cel mai mic simptom de boală. Este important nu doar cât trăim, ci şi cum trăim! Fiindcă o longevitate marcată de boli şi neputinţe nu este lucrul cel mai dezirabil pentru un om ajuns la vârsta senectuţii.

Pentru a putea trece cu bine peste perioadele solicitante sau peste anotimpul friguros, organismul uman are nevoie de ajutor prin întărirea sistemului natural de apărare. Fără sistemul imunitar am fi mult mai vulnerabili şi, implicit, mult mai fragili în faţa oricărui factor extern. Pe lângă imunitatea înnăscută, există şi imunitatea care se formează pe parcursul vieţii; ca urmare a interacţiunii cu mediul înconjurător, organismul uman este supus în permanenţă unor factori de risc, rolul sistemului imunitar fiind acela de protecţie şi de menţinere a unei stări de sănătate optime. Întărirea sistemului imunitar este una din cele mai eficiente măsuri la îndemâna oricărei persoane contra îmbolnăvirilor. Un sistem imunitar puternic fereşte organismul de boli grave.

imunizarea organismuluiAlimentaţia este foarte importantă în creşterea dar şi în menţinerea unui sistem imunitar puternic. Fructele şi legumele, cerealele integrale şi produsele lactate consumate periodic ca parte a unui stil de viaţă sănătos, contribuie la vitaminizarea organismului, la întărirea sistemului imunitar, în general. Totodată, specialiştii recomandă reducerea consumului de sare, grăsimi animale, zahăr şi carbohidraţi. Printre alimentele ce se găsesc în această perioadă şi care sunt benefice organismului se pot aminti morcovul, usturoiul, ţelina, varza, dovleacul, nucile, peştele bogat în zinc, etc. De asemenea, un somn suficient, cu o durată de cel puţin 7 ore pe noapte, contribuie la echilibrarea funcţiilor organismului şi astfel la menţinerea unui sistem imunitar puternic.

Întărirea imunităţii este una din cele mai eficiente măsuri profilactice contra îmbolnăvirilor. O imunitate puternică ne fereşte atât de boli grave, cât şi de eventualele indispoziţii care pot apare în general la trecerea dintre anotimpuri. Ayurveda, medicina tradiţională indiană, acordă o mare atenţie imunităţii. Tocmai de aceea societatea STAR INTERNAȚIONAL MED pune la dispoziţia persoanelor interesate o gamă de remedii naturale ayurvedice, marca Ayurmed, destinate întăririi imunităţii şi prevenirii afecţiunilor specifice sezonului rece.

Un prim remediu este ASHWAGANDA RASAYAN TAB, un supliment alimentar ayurvedic imunostimulator şi reîntineritor, folosit în caz de epuizare pentru a întări corpul. ASHWAGANDA RASAYAN TAB are şi acţiune adaptogenă, adică facilitează adaptarea la stresul cotidian, previne şi reduce dezechilibrele care pot duce la boli, fie prin subnutriţie, prin lipsă de somn, prin stres mental ori fizic sau cauzate de toxinele chimice din mediul înconjurător. ASHWAGANDA RASAYAN TAB ajută la combaterea anxietăţii, oboselii, stresului, contribuie la refacerea corpului după boli infecţioase, este adjuvant în terapia anti-tumorală. ASHWAGANDA RASAYAN TAB determină creşterea numărului de celule albe din sânge şi pregăteşte corpul pentru a produce anticorpi împotriva diferiţilor agenţi infecţioşi din mediu. Suplimentul alimentar ASHWAGANDA RASAYAN TAB poate fi utilizat atât de către bărbați, cât şi de femei şi copii peste 14 ani, are acţiune calmantă asupra sistemul nervos şi generează un somn odihnitor, fiind un bun remediu împotriva îmbătrânirii.

Un alt remediu pentru întărirea imunităţii este suplimentul alimentar SPIRULINA STAR. Compoziţia lui complexă (aminoacizi, acizi graşi, minerale, vitamine, oligoelemente) contribuie la detoxifierea şi refacerea organismului, întărind în acest fel imunitatea. Spirulina (Arthrospira platensis) este o specie de algă albastră, ce conţine 65% proteine foarte valoroase, similare celor din carne, peşte, soia, precum şi aminoacizi esenţiali şi neesenţiali, o gamă largă de vitamine în cantităţi semnificative (A, E, D, K) şi în special vitamina B12. Conţine, de asemenea, săruri minerale şi oligoelemente din care mai importante sunt: calciu, sodiu, fier, potasiu, magneziu, crom, seleniu, zinc, cupru, mangan, cobalt, precum şi acizi graşi polinesaturați.

Spirulina reprezintă una din cele mai bune surse naturale de vitamina B12, în special pentru copii şi pentru cei care recurg la regimuri vegetariene. În produsul SPIRULINA STAR, marca Ayurmed, efectele Spirulinei sunt completate armonios de cele ale plantei Ashwagandha (Withania Somnifera), ale cărei principale acţiuni sunt: adaptogen (creşte adaptarea la stres şi suprasolicitări), tonic nervos şi regenerant global, reîntineritor şi afrodisiac, imunostimulent, antiinflamator şi antitumoral. Poate fi utilizat cu rezultate bune atât de copii, cât şi de vârstnici şi persoane în convalescenţă.

Imunitatea copiilor poate fi susţinută cu ajutorul siropului HAPPY KID, marca Ayurmed, un remediu natural complex cu efect tonic şi regenerator pentru organismul copiilor. Siropul HAPPY KID este un remediu ayurvedic excelent pentru asigurarea sănătăţii copiilor. Principiile active ale plantelor medicinale din compoziţia sa acţionează blând, dar eficient în întregul organism al copilului, are efect preventiv şi curativ faţă de infecţiile virale şi bacteriene, are un puternic efect antiinflamator şi antifebril, expectorant şi antitusiv. Este un eficient imunostimulent.

Siropul COUGHEND este un supliment alimentar ayurvedic cu rol de protecţie a căilor respiratorii. Are o compoziţie complexă din binecunoscute plante indiene cu efect tonic şi regenerant asupra aparatului respirator. Acest remediu este în primul rând un foarte bun antitusiv, fiind eficient pentru combaterea tuturor formelor de tuse: uscată, productivă, convulsivă. Decongestionează căile respiratorii prin acţiunea sa antiinflamatoare, stimulează secreţia bronşică, determină fluidificarea mucusului şi astfel favorizează expectoraţia şi eliberarea căilor respiratorii.

Poate fi administrat cu succes atât adulţilor, cât şi copiilor pentru toate tipurile de afecţiuni respiratorii acute şi cronice. Poate fi folosit ca adjuvant la terapia astmului bronşic. Siropul COUGHEND poate fi folosit şi preventiv pe întreaga durată a anotimpului rece datorită efectului sau de creştere a imunităţii. Pentru persoanele suferinde de diabet zaharat există varianta COUGHEND Sirop fără zahăr.

NU SUNT COMENTARII

DĂ UN RĂSPUNS